Kroppen hittades i ett dike i närheten av Lärjeån. Foto: SVT

Två personer häktade för dikesmord

Uppdaterad
Publicerad

I ett dike i Göteborg hittades en svårt sargad människokropp. Nu har två unga män häktats misstänkta för medhjälp till mord.

– Det är positivt givetvis, säger kammaråklagare Sara Toreskog.

Det var för drygt en månad sedan som en förbipasserande gjorde en makaber upptäckt. I ett dike i stadsdelen Hjällbo i Göteborg låg en mänsklig kropp. Polis larmades till platsen och det konstaterades att kroppen utsatts för kraftigt våld.

Då kroppen var så hårt åtgången var det till en början svårt att se om det rörde sig om en man eller en kvinna. Senare på platsen kunde rättsläkare konstatera att det handlade om en man.

Två av fyra häktades

Tidigare anhölls totalt fyra personer misstänkta för inblandningen i mord. Två misstänkta släpptes på fri fot, men är enligt åklagaren fortfarande misstänkta i utredningen. De två andra valde åklagaren att begära häktade för mord, alternativ för medhjälp till mord. Och under eftermiddagen häktades de av tingsrätten på sannolika skäl för medhjälp till mord.

– Det är tingsrätten bedömning. Det var mitt andrahandsyrkande. Så får vi se var vi landar när utredningen är klar, säger Sara Toreskog.

Båda männen är sedan tidigare dömda för brott. Den äldre av dem bland annat för rån, människorov och grovt vapenbrott. Männen förnekar brott. Varför männen är misstänka vill inte åklagaren gå in på.

LÄS MER: En fjärde person anhållen efter mordet i Hjällbo

LÄS MER: Människokropp hittad i Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.