Människokropp hittad i Göteborg. Polisen har spärrat av ett område i Hjällbo. Foto: SVT

Tre gripna efter brutalt mord i Hjällbo

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps under tisdagen, skäligen misstänkta för inblandning i det mord som ägde rum i Hjällbo för en månad sedan. Polisen hade först svårigheter att identifiera mannen då han utsatts för ett sådant brutalt fysiskt våld följt av att någon tände eld på kroppen till oigenkännlighet.

För en månad sedan hittade en förbicyklnande kvinna en kropp i ett dike i Hjällbo. Kroppen var svårt sargad och polisen gick ut med efterlysning för någon anhörig till den döde. Nu, efter ett intensivt spaningsarbete, har alltså tre personer identifierats misstänkta för inblandning i mordet

Läs mer: Människokropp hittad i Göteborg

– Ja, det var igår vi presenterade vårt material för åklagaren som denne beslutade att de här tre personerna skulle hämtas in. Det beslutet verkställdes idag och efter att vi förhört dem under dagen fattades beslut att de skulle anhållas, säger Thord Haraldsson, polisens förundersökningsledare till  SVT nyheter väst.

– Alla tre är misstänkta för medhjälp till mord.

Vet ni något motiv till mordet?

Vi har ett eventuellt motiv, men det är inget jag går in på i nuläget. Det jag kan säga är att det verkar som att de här tre personerna inte kände offret sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.