Polisen fick blommor dagen efter dödsskjutningen. Foto: TT

Mördade polisen får hedersbegravning på fredag

Uppdaterad
Publicerad

Den polisman som mördades i Biskopsgården i Göteborg kvällen den 30 juni begravs på fredag. Begravningen ska också livestreamas till en lokal där hundratals poliser samlas. Detta av hänsyn till anhöriga samt corona-restriktioner.

Mordet på den unge och relativt nyblivne polismannen från nordvästra Skåne skapade en chockvåg i samhället. När en av dem som satts att säkra tryggheten själv föll offer för våldet blev det droppen för många. Sorgen och förstämningen både bland poliser och allmänheten var starkt påtaglig.

När polismannen nu ska begravas blir det en hedersbegravning. Men det kommer inte att vara möjligt för alla som vill ta avsked på plats. Med anledning av restriktioner och efter de anhörigas önskan har man valt att hålla begravningen inom den närmsta kretsen, uppger Kungälvs polisområdeschef Christian Nyhlén, som ska samordna ceremonin.

– I en annan lokal kommer vi att livestreama begravningen. Där får även kollegor från polisen och försvarsmakten möjlighet att ta farväl, säger han till SVT.

Det mesta tyder på att mordet var ett misstag i en pågående gängkonflikt – polismannen var inte måltavlan. En 17-åring sitter häktad och misstänks vara den som sköt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.