Under fredagen begärde åklagaren pojken omhäktad. Foto: TT

17-åring omhäktad för polismordet i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

17-åringen greps den 3 juli misstänkt för mordet den 30 juni, då en polisman i tjänst sköts till döds i Biskopsgården i Göteborg. Vid den första häktningsförhandlingen dagen efter gripandet nekade han till brott, men häktades trots det och belades även med restriktioner.

Under fredagen begärde åklagaren 17-åringen omhäktad, vilket Göteborgs tingsrätt gick med på. Nästa häktningsförhandling ska hållas senast den 2 augusti.

Enligt 17-åringens advokat Hans Palm fortsätter den misstänkte att neka till att ha utfört skjutningen. Han protesterar också mot att vara belagd med restriktioner.

– Självklart. Det följer ju med att man nekar, då vill man ju varken gå med på att vara häktad eller ha några restriktioner. Det är ju logiskt. I övrigt kan jag inte säga mer, yppandeförbud råder, säger Palm.

Restriktionerna innebär bland annat att åklagaren får besluta att 17-åringen inte får vistas tillsammans med andra intagna, inte får följa vad som händer i omvärlden och inte får ta emot besök.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisskjutningen i Biskopsgården – Detta har hänt Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet