Foto: TT

Mördare hade polisväst och dödskallemask

Uppdaterad
Publicerad

De två männen bakom morden på Vårväderstorget hade dödskallemasker och en av dem hade en polisväst. Det visar bilder från en övervakningskamera.

Det är Aftonbladet som har kommit över bilder från en övervakningskamera. Bilderna visar två män med dödskallemasker och automatvapen. En av dem har en polisväst.

Det var för en och en halv vecka sedan som den brutala attacken mot en restaurang på Vårväderstorget i Göteborg ägde rum. Två män, en i 20-årsåldern och en i 25-årsåldern, sköts ihjäl.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Fel plats

20-åringen ska bara ha råkat befinna sig på fel plats medan 25-åringen kan ha varit målet för attacken. Åtta andra skottskadades, flera av dem allvarligt.

Vittnen har tidigare berättat om dödskallemaskerna och att en av mördarna ska ha haft en polisväst. Övervakningsbilderna som Aftonbladet publicerar under söndagen bekräftar alltså uppgifterna.

Polisen vill inte kommentera

Tre män greps i Västra Göteborg strax efter mordet. De hade vapen i bilen och sitter nu häktade för synnerligen grovt vapenbrott. Polisen säger att männen kan ha kopplingar till mordet.

– Det kan inte uteslutas, säger Björ Blixter, polisens presstalesman i Västra Götaland.

I övrigt är det locket på.

– Vi kommenterar inte Aftonbladets uppgifter överhuvudtaget.

Men kan du säga något  om att en av männen hade en polisväst på sig, enligt bilderna?

– Nej, det är yppandeförbud. Det kan bli aktuellt att kommentera de här sakerna så småningom men inte idag, säger Björ Blixter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Mer i ämnet