En person har påträffats död i Vänersborg. Foto: Mikael Berglund

Mordet i Vänersborg – offret sköts till döds

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som påträffades död i Vänersborg på onsdagen blev skjuten. men vad för vapen som använts vill polisen inte kommentera.

– Jag kan bekräfta att han är skjuten, men inte med vad, men vi har tagit vapen i beslag, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott i Fyrbodal.

Den man i 25-årsåldern som påträffats avliden utomhus i ett bostadsområde i Vänersborg blev skjuten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en av de gripna flera jaktvapen och att en hagelbössa ska vara mordvapen.

”Efter att han skjutit mannen ställde han in vapnet i vapenskåpet och låste in sig själv på toaletten tills polisen kom”, uppger källan till tidningen.

Men vad för vapen som använts vill polisen inte kommentera i nuläget.

Till SVT Nyheter Väst bekräftar Sten-Rune Timmersjö att offret blev skjuten, men inte att någon person ska ha låst in sig.

– Jag kan bekräfta att han är skjuten, men inte med vad, men vi har tagit vapen i beslag, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott i Fyrbodal.

”Ett märkligt samtal”

Enligt Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, ska gripandet vid platsen dock ha gått lugnt till.

– Det var en person som ringde och berättade lugnt vad det var som hade hänt. Det var ett väldigt märkligt samtal där personen lät lite tagen av stundens ansvar och erbjöd att polisen kunde få prata med en annan person som befann sig i bostaden, för att få mer förtroende för storyn, säger han.

De personer som på onsdagsförmiddagen kunde gripas ska ha vara lugna och samarbetsvilliga och området där mannen påträffades är, enligt Christer Fuxborg, ett lugnt, idylliskt område som inte beskrivs som stökigt.

Polisen jobbar nu efter flera olika hypoteser för att kunna fastställa orsaken till mannens död.

Fyra personer anhållna

Fyra personer anhölls på onsdagseftermiddagen, tre personer är skäligen misstänkta för mord och en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

De anhållna är två kvinnor, en i 60-årsåldern och en i 30-årsåldern i och två män i 30-årsåldern. Samtliga befann sig i en lägenhet i anknytning till platsen där den döda mannen påträffades.

– De är inte okända för varandra sedan tidigare, men mer än så vill jag inte gå in på. Vi håller på att reder i det, säger Timmersjö.

Ärendet hanteras av åklagare och häktningsförhandlingarna kommer antagligen att hållas på fredag.

Under torsdagen pågår en teknisk undersökning vid fyndplatsen.

– Det är avspärrat vid platsen. En obduktion kommer att ske i nästa vecka och nu kommer vi att gå vidare med förhör och att försöka skaffa så mycket information som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.