Misstänkt mordförsök i Falköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till en mindre ort utanför Falköping efter en skottlossning.

Händelsen inträffade vid halv sextiden på tisdagseftermiddagen. Enligt polisen ringde en man till polisen och berättade om en skottlossning.

”Han uppger att han har en man på platsen som troligen är skottskadad”, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt polisen ska mannen ha träffats i benet, men skadeläget är i nuläget oklart.

Polisen lyckades dock snabbt gripa en misstänkt gärningsman efter dådet, eftersom den skjutne mannen ska ha pekat ut gärningsmannen.

– Vid alla tillfällen när människor är skjutna så finns det chock med i bilden, och därför ska man ta sådana här uppgifter med ett öppet sinne. I det här fallet valde vi att eftersöka den här utpekade personen, och när vi anträffade bilen där han och en släkting fanns, så valde vi att gripa personen, och att hämta in släktingen till förhör, säger Stefan Gustafsson, talesperson vid polisen i region Väst.

Polisen ska nu genomföra en teknisk undersökning på den misstänkta brottsplatsen, och utredningsläget är gott.

– I och med att det går relativt fort från gärning till ett gripande så är det en bra utgångspunkt för förundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.