Mordförsök i Rydboholm – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinstats genomfördes under måndagsmorgonen i Rydboholm, utanför Borås. Detta efter att boende i området hade hört skottlossning.

– En man har nu gripits misstänkt för försök till mord, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Det var vid 03.30 som larmet kom om att skott avlossats. Tidigt på morgonen pågick en stor insats med många poliser i det aktuella bostadsområdet i  i Rydbolholm, söder om Borås.

– Det har förekommit skottlossning och just nu har vi en pågående insats i området, det är rubricerat som mordförsök, sade Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås, i ett tidigt skede på måndagsmorgonen.

Polisen har inga uppgifter om några skadade personer.

Stor polisstyrka på plats

Enligt frilansfotografen Joakim Eriksson, som fanns på plats i det aktuella området i Rydboholm under morgonen, deltog insatsstyrka väst och andra polisenheter i arbetet, bland annat insatsstyrkans förhandlare.

Detta bekräftas också av polisen.

– De har förstärkningsvapen på plats och täcker av gatorna från olika håll, det verkar som att gärningspersonen har tagit sig in i ett hus som polisen nu omringar, säger Joakim Eriksson.

Man gripen

Enligt polisen presstalesperson Fredrik Svedemyr kunde insatsstyrkan vid 12-tiden gripa en man inne i en fastighet. Mannen är gripen och misstänkt för försök till mord.

– Just nu håller vi på att avveckla insatsen, och har fortfarande inga uppgifter om personskador, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.