Foto: privat

Skottlossning i Skövde – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Natten till onsdag inträffade en skottlossning i Skövde. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.
– Den tekniska undersökningen kommer pågå under förmiddagen, sa Anna Göransson som är presstalesperson på polisen till SVT Nyheter Väst på morgonen.

En skottlossning ägde rum strax innan klockan tre under natten till onsdagen i södra Skövde.

Polispatruller kom till platsen och spärrade av för teknisk undersökning som pågick under förmiddagen. En förundersökning om om försök till mord är inledd.

Vid 12-tiden uppgav polisen att det fanns personer i bostaden vid skottlossningen och att den tekniska undersökningen på plats hade avslutats. Samtidigt meddelas att arbetshypotesen är att skottlossingen var ett riktat angrepp mot bostaden.

– Det är uppgifter som kommit fram under tiden i utredningsarbetet som gör att vi arbetar utifrån att det är ett riktat angrepp och inte bara en slump att man skjutit mot den här bostaden. Jag har inga uppgifter nu om det finns någon hotbild mot personerna, vi får utreda om det finns en eventuell hotbild, säger Anna Göransson.

Andra skjutningen på kort tid

Detta är den andra skottlossningen på kort tid i Skövde, men om brotten har något samband är oklart.

– Jag kommenterar ingenting just nu, säger Magnus Karlsson, utredningschef för grova brott i Skövde.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada under händelsen.

– Vi kommer vara på plats under kvällen. Dörrknackning kommer göras. Vi tar gärna emot tips och iakttagelser, man kan lämna det till personal på plats, via växeln eller polisens hemsida, säger Anna Göransson.

Texten uppdateras

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer