Den misstänkte mördaren har begärts häktad. Foto: TT/Google Earth

Mordmisstänkt häktad även för mordförsök i Högsbo

Uppdaterad
Publicerad

Mordmisstänkt man misstänks nu också för mordförsöket i december i samma stadsdel efter att teknisk bevisning knutit mannen till brottsplatsen.

För en månad sedan häktades en man 30-årsåldern misstänkt för att ha brutit sig in och mördat en man i Högsbo i mars. Nu har mannen även häktats misstänkt för ett mordförsök i samma stadsdel i slutet på december förra året. 

– Vi har fått ny teknisk bevisning, mannen är nu på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket, säger Annika Johansson, utredningsledare vid sektionen för grova brott i Storgöteborg.

Tidigare dömd

Mannen som nu häktats för båda brotten har anknytning till området och är också tidigare dömd för våldsbrott. Det finns inget som tyder på att han kände brottsoffret. Polisen har under hela arbetet haft en hypotes om att båda brotten har haft samma gärningsman.

– Vi har jobbat brett för att försöka lösa mordförsöket också. Det var två snarlika brott i samma område som hade skett och då arbetade vi utifrån att det kunde vara samma gärningsman, säger Annika Johansson.

Fler förhör väntar

I samband med häktningsförhandlingarna får inte polisen uttala sig om vad det är för teknisk bevisning som har upptäckts. Däremot väntar polisen på ytterligare teknisk bevisning som kan komma att stärka misstankarna ytterligare.

– Det är fortsatt fler förhör med mannen. Vi väntar på ytterligare material som ska komma in från nationellt forensiskt centrum, säger Annika Johansson. 

Mannen häktades av Göteborgs tingsrätt i torsdags i förra veckan på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Mannen förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer