Efter lördagens demonstration i Göteborg anhölls 24 personer på sannolika skäl misstänka för våldsamt upplopp. Majoriteten av dem är hemmahörande i Sverige medan två av dem är medborgare i andra nordiska länder. Foto: TT

Motdemonstrant begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

Efter att alla NMR-anhängare släppts efter lördagens demonstration begärs nu en motdemonstrant häktad, uppger Göteborgs-Posten.

Han är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp.

– Jag kan bekräfta att en mansperson, en motdemonstrant, har begärts häktad under seneftermiddagen, säger åklagaren Mats Ihlbom till GP.

Efter lördagens demonstration i Göteborg anhölls 24 personer på sannolika skäl misstänka för våldsamt upplopp. Majoriteten av dem är hemmahörande i Sverige medan två av dem är medborgare i andra nordiska länder.

NMR-demonstration i Göteborg

Bland de anhållna, och släppta, fanns NMR-ledaren Simon Lindberg.

– Under dagen har det hållits ytterligare förhör med de misstänkta och min bedömning är att det nu saknas särskilda häktningsskäl då de misstänkta inte, mot bakgrund av utredningsläget, bedöms kunna påverka eller försvåra utredningen, skriver förundersökningsledaren kammaråklagare Ulrika Åberg i ett pressmeddelande.

Fler kan komma bli misstänkta

Nu kommer utredningen att fortsätta med bland annat sammanställning av filmmaterial, ytterligare förhör och övrigt utredningsmaterial innan beslut kan tas i åtalsfrågan.

– Det kan inte uteslutas att ytterligare personer kan komma att misstänkas för brott i samband med händelsen, skriver Ulrika Åberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NMR-demonstration i Göteborg

Mer i ämnet