Motionsspår vid Delsjön utanför Göteborg. Foto: SVT

Naken man har attackerat kvinnor i Delsjöområdet

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor ska vid två olika tillfällen i förra veckan ha attackerats av en naken man när de var ute och motionerade. Polisen ser kopplingar mellan fallen och söker nu tips från allmänheten.

Förra torsdagen vid 19-tiden ska en naken man ha attackerat en kvinna som var ute och motionerade i Delsjöområdet i Göteborg. Två dagar senare, i lördags vid 11:30, hände det igen i samma område.

Polisen utreder nu två fall av sexuellt ofredande. På grund av att händelserna påminner om varandra och att de ägt rum i samma område och nära i tid så kopplas ärendena ihop.

– Vi vill ha in uppgifter från allmänheten. Har man gjort iakttagelser av en naken man i området de här dagarna vill vi veta det, säger polisens utredare Mattias Fredby på grova brott.

Hur har attackerna gått till?

– De har attackerats på olika sätt men exakt hur vill vi inte gå ut med. De har klarat sig utan fysiska skador och båda kvinnorna har varit ute och motionerat efter de här händelserna och vi vill inte skrämma upp någon, säger Mattias Fredby.

Många rör sig i det här området, behöver man vara vaksam framöver?

– I första hand vill vi ha in uppgifter som kan kopplas ihop med de aktuella händelserna. Sedan får man alltid tänka på att sådant här kan hända när man är ute och rör sig. Jag tror personer som läser om händelsen inser att det är läge att vara vaksamma.

Övriga signalement på mannen, som ungefärlig ålder, vill polisen inte säga något om i nuläget då det kan störa utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.