Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Evy von Tourtchaininoff och Anne-Marie Lundström har sedan flera år tillbaka varit på nakenbadet i Saltholmen. Foto: SVT

Nakenbadet tvingas hålla stängt för allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Kallbadhuset på Saltholmen i Göteborg har fått stänga för dagbesökare. För att kunna säkra att man håller avstånd och minska smittspridningen är det i första hand medlemmar som kommer in.
– Det är tråkigt naturligtvis, men vi måste följa Folkhälsomyndighetens restriktioner, säger Anna-Carin Bernardi, styrelsemedlem i föreningen.

Sommaren är inte sig lik. Många evenemang är inställda och verksamheter som hålls öppna är tvungna att anpassa sig efter coronapandemin. Nakenbadet på Saltholmen i Göteborg är en av dem och har nu fått stänga badet för allmänheten.

– Vi har räknat på den yta vi har och om alla ska hålla en och en halvmeters avstånd så kan vi inte ens släppa in alla våra medlemmar samtidigt. Det är jättetråkigt men dagbesökare kan komma efter 15.00 och då få komma in i mån av plats, säger Anna-Carin Bernardi.

Fler söker sig till nakenbadet

För första gången någonsin sen den ideella föreningen startade år 1976 har man även fått stoppa nya medlemsansökningar, på grund av corona. I dagsläget har föreningen cirka 860 medlemmar.

– Vi visste inte ens om vi kunde ha badet öppet i år. Det jag känner är det jobbigaste är att det är många av våra äldre medlemmar som inte vågar åka hit med kollektivtrafik. Det är ju givetvis tråkigt för föreningen men främst för de äldre som förlorat sitt sociala kontaktnät, säger Lena Stålby, ordförande i föreningen.

Hör i klippet ovan vad nakenbadarna tycker om badets restriktioner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet