Personalen informerades under torsdagen. Foto: SVT

Nevs storvarslar – nästan hela personalstyrkan omfattas

Uppdaterad
Publicerad

Elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan går in i vad som kallas ett ”viloläge”. Det innebär att nästan hela personalstyrkan varslas för att undvika konkurs. Det skriver företaget i ett pressmeddelande under torsdagen.

I januari avslöjades att Nevs tecknat avtal med en ny ägare, men någon försäljning av bolaget har inte skett. Förra veckan sparkades Stefan Tilk från sin post som vd och tidigare HR-chefen Nina Selander tillträdde posten. Under torsdagen meddelade företaget att nästan all personal varslas, 320 av 340 personer kommer sägas upp enligt Nevs.

”Det är med stor sorg vi informerar att vi går in i viloläge, vilket innebär att vi kommer tvingas minska alla kostnader och drabbas av uppsägningar inom alla företagets områden”, skriver Nina Selander i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Väst sökte Nevs vd Nina Selander.

Tidslinje: Så har bolag från Kina miljardsatsat på Nevs

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.