Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– De ville att jag skulle säga upp mig, men det ville inte jag så då fick jag sparken, säger Stefan Tilk. Här berättar Nevs vd om problemen med det kinesiska ägarbolaget Evergrande. Foto: SVT

Elbilsföretaget Nevs vd Stefan Tilk om petningen

Uppdaterad
Publicerad

Elbilbolaget Nevs i Trollhättans vd Stefan Tilk fick sparken förra veckan. Se honom berätta om problemen med det kinesiska ägarbolaget Evergrande, något som enligt honom krånglar till den nödvändiga försäljningen av Nevs.

Nevs vd Stefan Tilk fick sparken i torsdags i förra veckan av ägaren Evergrande efter att de inte kommit överens kring försäljningen av Nevs.

– De ville att jag skulle säga upp mig, men det ville inte jag så då fick jag sparken, säger Stefan Tilk.

Kinesiska bolaget Evergrande är i kris och under senare tid har Stefan Tilk försökt hitta nya ägare för Nevs. Han säger att de har en ny ägare på gång – men, att det är för krångligt och tar för mycket tid för de kinesiska ägarna att godkänna affären i alla led.

– Det är väldigt svårarbetat med vårt kinesiska moderbolag, säger Stefan Tilk.

Tidigare HR-chefen Nina Selander har tagit över som ny vd för Nevs.  Hon skriver till SVT Väst:”Det är också ett fortsatt tufft läge vi står i, men jag är taggad att ta mig an det vi har framför oss. Jag inväntar direktiv från våra kinesiska ägare, Evergrande, under veckan. Men än så länge fortsätter jag att driva ägarfrågan.”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det började med privatflygplan och stora båtar – sedan kom kraschen för ägarbolaget Evergrade. Se Nevs vd Stefan Tilk berätta om krisen, de obetalda lönerna och framtiden för verksamheten i Trollhättan. Foto: SVT/ARKIV

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.