Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det började med privatflygplan och stora båtar – sedan kom kraschen för ägarbolaget Evergrade. Se Nevs vd Stefan Tilk berätta om krisen, de obetalda lönerna och framtiden för verksamheten i Trollhättan. Foto: SVT/ARKIV

Klart med ny ägare till Nevs i Trollhättan: ”Tror inte de köper för att lägga ner”

Uppdaterad
Publicerad

Elbilsutvecklaren Nevs i Trollhättan får ny ägare – igen, avslöjar tidningen TTELA. Se vd:n Stefan Tilk berätta hur kinesiska Evergrandes ägarskapet gick från privatflygplan och lyxbåtar till ekonomisk kris.

Vem som har köpt elbilsföretaget är fortfarande hemligt. I SVT:s intervju berättar vd:n Stefan Tilk om den ekonomiska krisen, de uteblivna lönerna och verksamhetens framtid i Trollhättan.

Förs över till nytt bolag

Under 2021 uppgick det egna kapitalet för Nevs till minus 800 miljoner kronor. Detta efter att det ägande kinesiska fastighetsbolaget Evergrande hamnat i finansiell kris.

Enligt Nevs vd, Stefan Tilk, är det en kallad inkråmsaffär som genomförts.

– Det är själva innehållet som säljs. I bolaget Nevs kommer det inte längre vara någon verksamhet. Alla tillgångarna kommer att finnas i ett nytt bolag, säger Stefan Tilk.

Se också historien om Nevs och de kinesiska miljarderna 2012-2021:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.