Nicholas Bryant satsar på VM-guldet. Foto: Sylvia Stankowski

Så ska Nicholas Bryant vinna VM-guld i thaiboxning

Uppdaterad
Publicerad

I våras knep han SM-guldet i thaiboxning på hemmaplan i Göteborg. Nu vill Nicholas Bryant bli världsmästare, och ställer upp i VM i Thailand som inleds kommande helg. Resan dit ska bli minidokumentär.

– Jag har valt mina drömmar och inte gjort några kompromisser, säger han.

Mellan den 20 och 28 juli avgörs VM i thaiboxning i Bangkok, Thailand. 22-årige Nicholas Bryant från Göteborg är på plats för att tävla och har inga planer på att åka hem utan en guldmedalj.

– Det känns sjukt häftigt att vara här. Jag kan typ inte sätta ord på det. Att vara med i VM är så stort, säger han.

”Vinner jag får pappa medaljen”

För att förbereda sig inför mästerskapet så krävs strikt diet och hård träning berättar Nicholas som varit i Thailand i drygt en månad.

– Jag vill ha den där guldmedaljen. Eller det är inte själva medaljen i sig – jag vill vara bäst i världen. Om jag skulle vinna den så kommer jag inte behålla den. Vinner jag så får pappa medaljen. Han skulle bli glad av att se den på sin hylla, säger han och skrattar.

VM-resan dokumenteras

Under tävlingen kommer han att följas av ett filmteam. Planen är att göra en minidokumentär om Nicholas. Den ska framförallt handla om honom som person med inblick i hans uppväxt.

– Det ska bli häftigt. Jag tycker att det ska bli kul att visa vem jag är och det jobb som man gjort. Jag tror att det är svårt att visa i sociala medier eller i intervjuer. Det här blir mer nära inpå, säger han.

Vad är det som gör dig intressant att följa?

– Det är opretentiöst men jag har ett jävla pannben. Jag har bestämt mig för att inte vara som alla andra. Jag har valt mina drömmar och inte gjort några kompromisser, säger han.

”Thaiboxningen är hans väg framåt”

Producenterna Victor Zackrisson och Erik Loong ligger bakom minidokumentären som planeras att visas innan årsskiftet.

– Jag såg Nicholas träna för flera år sedan, han var den som alltid var kvar sist av alla och tränade. Den primära anledningen till att vi ville göra den här minidokumentären är Nicholas som person, det är han som är intressant och thaiboxningen är hans väg framåt, säger Victor Zackrisson.

Se när vår reporter testar thaiboxning tillsammans med Nicholas Bryant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.