Nio personer anhålla misstänkta för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

­De anhållna kommer från olika delar av Sverige, bland annat Trollhättan och Skövde. I samband med gripandet beslagtogs förutom narkotika även sprängmedel och tändhattar. Enligt polisen finns det kopplingar till kriminella konfliktmiljöer.

Utredningen har bedrivits av utredningssektionen i polisområde Skaraborg i region Väst under en längre tid.

– Vi har under en tid bedrivit en spaningsinsats som resulterat i att vi nu har totalt nio personer som sitter anhållna. I samband med att vi grep de misstänkta gjordes även beslag av narkotika, sprängmedel och tändhattar, säger spaningsledare Peter Sundblad på utredningssektionen i Skaraborg.

Tre av de misstänkta anhölls i Stockholm, fyra i Trollhättan och två i Skövde.

 – De greps i Stockholm, Tibro och Vänersborg, och det kan komma till fler brottsmisstankar allt eftersom förundersökning går vidare, säger Peter Sundblad.

Vid gripandet av de misstänkta har polisen i Skaraborg samverkat med andra enheter inom region Stockholm och region Väst. Fler gripanden kan komma att göras i ärendet meddelar polisen via sin presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.