Kvibergs marknad i Göteborg. Bilden är en arkivbild. Foto: By Bulver (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Nio personer i rätten efter omfattande häleri på Kvibergs marknad

Uppdaterad
Publicerad

Nio personer har åtalats i Göteborg, misstänkta för att ha hanterat stöldgods för miljontals kronor. En del av godset ska ha sålts på Kvibergs marknad.

Det var i januari i år som en polispatrull uppmärksammade ett stånd på Kvibergs marknad i Göteborg. I ståndet såldes choklad och smink ”till ett påfallande lågt pris”.

Säljaren greps av patrullen som misstänkte att det handlade om stöldgods. Sedan växte utredningen och polisen slog till mot fler marknader och mot ett lager i Göteborgsområdet.

Olika produkter

Totalt hittades gods som uppskattas till ett värde av mellan sju och nio miljoner kronor och en stor del av varorna kunde kopplas till inbrott i olika varulager. Förutom smink och choklad hittades även kaffe och hygienartiklar.

– Vi tror att det rör sig om ett organiserat kriminellt hälerinätverk som hanterat stöldgods i stor skala. Från lagret har de distribuerat stöldgodset till olika marknadsplatser och även sålt det via nätet, säger Fredrik Lennartsson, biträdande lokalpolisområdeschef i ett pressmeddelande.

Rättegången mot de nio personerna startade i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.