En man sköts till döds i Gamlestaden i Göteborg under söndag kväll. Foto: Niklas Göransson/NG Bild

Tio personer anhållna och misstänkta för mordet i Gamlestaden

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under sista dygnet arbetat intensivt med att hitta gärningsmannen till mordet i Gamlestaden. Det har resulterat i att nio personer är gripna och anhållna misstänkta för mord. En person är gripen och anhållen misstänkt för medhjälp till mord.

Strax före klockan 19.00 på söndagskvällen larmades polisen till Gamlestaden i Göteborg efter att en man i 30-årsåldern skjutits på öppen gatan. En bil sågs lämna platsen.

Några timmar senare meddelades det att mannen avlidit på sjukhuset. Kort därefter inledde polisen en så kallad särskild händelse med anledning av det inträffade och för att kunna lyfta in fler resurser i sökandet efter gärningsmannen.

Skottlossningar i Göteborg

– Vi har jobbat stenhårt här under natten och det resulterade i ett stort antal gripna personer. Just nu bearbetar vi tips och under dagen ska vi även förhöra vittnen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Tio personer anhållna

Under måndagen gick polisen ut med nya uppgifter om mordutredningen där man kunde bekräfta att nio personer just nu sitter anhålla misstänkta för mord samt att en person är anhållen misstänkt för medhjälp till mord.

– De är alla välkända av polisen och är i åldrarna mellan 19 till 25 år. Bilen som lämnade platsen efter skjutningen påträffades i Kortedala och är nu tagen i beslag. Fortsatta förhör kommer att hållas under dagen och under eftermiddagen kommer poliser att påbörja dörrknackning i Gamlestaden samt på andra platser i Göteborg, detta skriver polisens presstalesperson Thomas Fuxborg på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet