Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag är väldigt precis i nästan allt jag gör, säger femtonåriga Linnea Hjalmarström, regerande europamästare i biljard. Foto: SVT

Nordiska mästerskapen i biljard avgörs i Göteborg: ”Sätter Kville på kartan”

Publicerad

Under helgen samlas ett hundratal av de bästa biljardspelarna från de nordiska länderna på Kvilletorget för att göra upp om vem som ska bli nordisk mästare 2023.

– Vi sätter Göteborg och Kville på kartan och visar att vi kan ta stora tävlingar, säger Mats Frösemo i Kville BC som är värd för mästerskapen.

Starta klippet för att se femtonåriga Linnea Hjalmarström förklara varför hon helst inte ger sig tid att glädjas efter en lyckad stöt

Deltagarna har rest till Kvilletorget från samtliga nordiska länder, totalt deltar de 64 bästa herrarna och 32 bästa damerna. Dessutom deltar Sveriges två bästa juniorer.

Regerande europamästare

En av dem är femtonåriga Linnea Hjalmarström från Bromma som tog guld i junior-EM i Slovenien i sommar. När SVT Nyheter Väst träffar henne har hon just tagit sig till kvartsfinal.

– Så klart är man nöjd att ha gått vidare, men jag är inte klar förrän jag har vunnit, säger Linnea Hjalmarström.

Finalerna i Nordiska mästerskapen avgörs under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.