Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se norrskensbilderna från västkusten. Foto: Nils-Peter Widing

Norrsken över Lysekil under måndagsnatten

Publicerad

Under helgen har norrsken kunnat skådas så långt ner som i Bohuslän. Under natten mellan söndagen och måndagen kunde man njuta av den här utsikten i Lysekil – och norrskenet kan stanna kvar i flera dagar.

Den här vyn möttes Nils-Peter Widing av under en promenad i Lysekil. Norrsken är ett vanligt fenomen i norra Sverige men högtrycket i kombination med klara nätter har gjort att det har kunnat skådas så långt ner som i Bohuslän under helgen.

Om du har missat norrskensnätterna så behöver det inte vara för sent. Högtrycket förväntas nämligen ligga kvar över Sverige hela veckan. Det är dock svårt att säga med säkerhet om fenomenet kan skymtas igen. Enligt meteorologen Nitzan Cohen är norrskensprognoser rätt osäkra, speciellt prognoser längre än tre dygn framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.