Novalie, 23, i Herrljunga: Ensamt som hbtqi-person på landsbygden

Uppdaterad
Publicerad

När Novalie blev kär i Emma hade hon inget sammanhang med andra hbtqi-personer och var rädd för vad andra i den mindre västsvenska orten skulle tycka. Nu bor hon och sambon Emma i ett torp i Herrljunga, och även inför flytten dit fanns en oro för grannarnas reaktioner.

Novalie trivdes inom kyrkan på orten där hon växte upp, men hon upplevde inte församlingen som så välkomnande gentemot hbtqi-personer och när hon själv upptäckte att hon var kär i Emma saknade hon andra som delade liknande erfarenheter.

– Jag hade verkligen behövt det, för att jag skulle förstå att jag inte var fel, säger Novalie Kaspersson. Och om det hade funnits när jag flyttade hit till Herrljunga så hade det betytt jättemycket.

Följ med till Novalies och Emmas torp, hör om hur mötet med grannarna blev – och om varför Novalie önskar att hon hade haft ett sammanhang med andra i samma situation, i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.