Samtliga periodkort inom Göteborgs kommun blir dyrare. Foto: Västtrafik

Nu blir Göteborgs periodkort dyrare

Publicerad

Nu blir priserna för Västtrafiks samtliga periodkort i Göteborg dyrare. Anledningen är att Göteborgs stad inte längre står för en del av kostnaden. Priset för ett månadskort för en vuxen höjs med 135 kronor.

Från och med måndag 19 augusti blir periodkorten i Göteborg dyrare. Det beror på, enligt Västtrafik, ett politiskt beslut om att sluta subventionera biljetterna. Göteborgs stad har sedan 2007 betalat en del av kostnaden för alla periodkort inom staden.

I och med höjningarna blir det samma pris på periodkorten i Göteborg som i resten av Västra Götaland.

De nya priserna

Periodkortet för en vuxen i Göteborg i 30 dagar kommer höjas med 135 kronor och kostar numera 775 kronor. För en ungdom blir det nya priset 580 kronor. Periodkortet som gäller 90 dagar kommer att kosta 2 095 kronor för en vuxen och 1 570 kronor för en ungdom.

Ett årskort inom Göteborg kostar 7 750 kronor för en vuxen. Fritidskort inom staden kommer kosta 555 kronor per termin. Priserna på enkelbiljetter förändras inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer