Till vänster en pridefestival i Göteborg, till höger Yasmin Sund, tillförordnad samordnare för Angereds nätverk för mänskliga rättigheter. Foto: SVT arkiv / privat

Nu startar pridefestivalen Pre-Pride i Angered

Uppdaterad
Publicerad

I dag, måndag, startar hbtq-festivalen Pre-Pride i Angered i Göteborg. Under fem dagar hålls programpunkter för alla åldrar.

I juli och augusti hålls den stora europeiska hbtq-festivalen Europride i Stockholm och Göteborg, och som en uppladdning inför det arrangeras festivalen Pre-Pride i Angered i Göteborg den 11-15 juni.

– De här frågorna behöver lyftas i hela staden. Vi vill sprida aktiviteter utanför citykärnan, så att fler har tillgång till dem, säger Yasmin Sund, tillförordnad samordnare i Angereds nätverk för mänskliga rättigheter, som arrangerar festivalen.

Riktar sig till både barn och äldre

Under veckan hålls tio programpunkter, riktade till alla åldrar. Bland annat hålls sagostund för barn och filmvisning på Hammarträffen för äldre.

– Jag hoppas att veckan ska leda till att fler verksamheter och invånare får upp ögonen och vill engagera sig i frågor som rör mänskliga rättigheter, säger Yasmin Sund.

Inte första gången i Angered

Arrangörer är Angereds nätverk för mänskliga rättigheter, där en rad kommunala verksamheter ingår, som biblioteken, kulturhuset Blå Stället, Hälsoteket och träffpunkten.

Pride har också arrangerats i Angered tidigare år, då har bland andra Gays in Angered, GIA, varit arrangörer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg

Mer i ämnet