Foto: SVT

Nu svarar regionordförande för hyresgästföreningen i Västra Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Regionstyrelsen i Hyresgästföreningen Västra Sverige har fråntagits sina befogenheter. Orsaken är påstådda ekonomiska oegentligheter. Det uppger tidningen Hem och Hyra. Enligt uppgifter till tidningen så har regionordförande Kristofer Lundberg inte hört av någon om vad anklagelserna är.

– Det här känns oerhört kuppartat och odemokratiskt, säger Kristofer Lundberg, ordförande för Hyresgästföreningen region Västra Sverige.

Hyresgästföreningens riksförbund gick ut med pressmeddelanden om övertagandet vid lunchtid. Men när Hyresgästföreningens egen tidning, Hem & Hyra, pratar med Kristofer Lundberg flera timmar senare har fortfarande ingen representant för organisationens högsta ledning hört av sig till honom.

Ekonomiska oegentligheter

– All information jag har kommer från Hem & Hyras artikel och vad jag hört om pressmeddelandet. Ingen har ringt mig från vare sig förbundsstyrelsen, förbundskontoret eller regionkontoret, säger Kristofer Lundberg.

Han säger att han inte känner till några ekonomiska oegentligheter och inte har fått någon indikation om vad det skulle röra sig om.

– Det här känns oerhört kuppartat och odemokratiskt. Att förbundsstyrelsen fråntar oss ansvaret utan att delge oss vad vi anklagas för. Det är inte så svårt att bli konspiratorisk, säger Kristofer Lundberg till tidningen Hem och Hyra.

SVT har sökt Kristofer Lundberg men han har inte gått att nå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.