Foto: SVT Jakob Eidenskog

Ny kinesisk partner för Nevs

Uppdaterad
Publicerad

Elbiltillverkaren Nevs har träffat en överenskommelse om ett långsiktigt strategiskt samarbete med en kinesisk fordonstillverkare.

Det skriver företaget i ett pressmeddelande. Samarbetet ska handla om fordonsutveckling, inköp och distribution.

– Vi har jobbat för det här i ett och ett halvt år, det kommer påverka oss på ett väldigt positivt sätt, säger Nevs vd Mattias Bergman.

Nevs

De senaste månaderna har Nevs skaffat flera nya partners, bland annat den kinesiska hamnstaden Tianjin, Bank of China och två olika it-företag.

– När det gäller ägarbilden har vi ju sedan tidigare en delägare i staden Tianjin, det här handlar om ett samarbete om bland annat utveckling. Men mer om det senare, säger Kommunikationschefen Mikael Östlund.

Den nya partnern är den senaste i raden av kinesiska byggstenar för att få Saab-efterföljaren i Trollhättan på fast mark igen. Bolaget har nyligen gått igenom en rekonstruktion och skrivit av skulder på cirka 300 miljoner kronor i en uppgörelse med fordringsägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nevs

Mer i ämnet