Södra Älvsborgs sjukhus. Foto: TT

Nya isoleringsrum inflyttningsklara på SÄS i Borås

Uppdaterad
Publicerad
Mitt under coronapandemin har Nya infektion på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås blivit klart. Fastigheterna innehåller bland annat 14 isoleringsrum.

Besiktningen blev godkänd och Västfastigheter och entreprenören Peab lämnar nu över fastigheterna. Västfastigheters projektledare Andreas Tyrén är nöjd:

– Tajmingen kunde inte varit bättre med tanke på vad som händer runtom i världen och i Sverige just nu, säger han i ett pressmeddelande.

Nu påbörjas nästa etapp; att bygga om infektionsklinikens befintliga lokaler. När allt är färdigt kommer antalet vårdplatser utökas till 28. Dessutom kommer mottagningen för sprututbyte och enheten för vårdhygien flytta in under samma tak. Förhoppningen är att det ska bidra till ökad flexibilitet, samverkan och kunskapsutbyte inom infektionssjukvården.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet