Foto: SVT

Nya kopparstölder på Bohusbanan – stopp i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

26 polisanmälningar har gjorts gällande kopparstölder på Bohusbanan i år.

Senast i måndags inträffade en kopparstöld på Bohusbanan, och i dag var det alltså dags igen. Den här gången skedde stölden mellan Munkedal och Tanum.

Tågen på sträckan kommer ersättas av bussar och resenärer får räkna med längre restid än normalt. Förhoppningen är att trafiken ska gå enligt tidtabell under sen eftermiddag.

kopparstölder på bohusbanan

– Det här är stölder med ett begränsat värde som orsakar stora samhällsekonomiska kostnader och drabbar enormt många människor, säger informatören Lennart Hellsing.

Livsfarliga stölder

Kopparstölderna utmed Bohusbanan har duggat tätt under hela våren. Så sent som i helgen meddelande polisen att 26 anmälningar gjorts sedan årsskiftet och att polisen ska kraftsamla mot stölderna.

– Vi försöker göra det svårare och mindre intressant att stjäla koppar. Samtidigt är jag också förvånad över att man törs ge sig på sådant här. Även om ledningarna man stjäl är jordade så rör man sig bland livsfarliga ledningar.

Vid 15:29 meddelade trafikverket att tågtrafiken på sträckan återigen var igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kopparstölder på bohusbanan

Mer i ämnet