Pressbild på Ola Serneke. Foto: Privat: Serneke

Nya uppgifter: Ytterligare konton hyllar Serneke på aktieforum

Uppdaterad
Publicerad

Ola Serneke har skrivit inlägg under pseudonym, som kan ha gynnat hans eget bolag på Placeras börsforum. Det har Göteborgs-Posten tidigare avslöjat. Nu visar tidningens fortsatta granskning att fler konton som försvarar Serneke Group på forumet har lämnat samma IP-signatur.

Totalt skrev Ola Sernekes pseudonym Pellucidum 226 inlägg på forumet. Av dem lämnade 112 inlägg en och samma IP-signatur som har publicerats i anslutning till inläggen.

Enligt IT-säkerhetsexperten David Jacoby, som GP pratat med, finns det ytterligare två användare som skrivit flera inlägg från samma IP-adress som diskuterar bolagets framtid. Han har på GP:s begäran tittat på Placeras forum och IP-signaturen som visas vid användarna.

– Om man ser att det är samma återkommande IP som anges under kontorstid, är det ju sannolikt också från företagets IP-nummer, säger David Jacoby, säger David Jacoby till tidningen.

Utredning fortsätter

Styrelsen i Serneke Group har tillsatt en extern jurist som ska granska de tidigare kända inläggen och kommunikationen från bolagets verkställande direktör Ola Serneke.

– Vi har gemensam IP-signatur för flera av våra kontor. Vem som står bakom kan vi inte veta nu förutom det konto som Ola Serneke har använt. Det är fler än 500 medarbetare som arbetar och har tillgång till samma IP-signatur. Den utredning som är tillsatt pågår och fortsätter, säger Johan Live som är kommunikationschef på Serneke Group till SVT Nyheter Väst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ola Serneke. Foto: Serneke

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer