Under den gångna helgen genomfördes en totalsanering för att fartyget skulle kunna komma iväg igen med ny besättning på söndagen. Foto: Stena Line

Coronasmittade på Stenafärja: ”Några har det muterade viruset”

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande sitter fem personer ur Stena Scandinavicas besättning isolerade på hotellrum i Göteborg. Några av de som smittats har konstaterats med den nya mutationen av viruset.

Stena Scandinavica återvände till Göteborg i onsdags efter att ha drabbats av ett coronautbrott i samband med ett varvsuppehåll i Odense i Danmark.

Nio av de sammanlagt 63 personerna i besättningen testade positivt för covid-19, och ungefär hälften av dem har enligt Stena Lines presschef Carl Mårtensson även visat sig ha den nya virusmutationen.

Ingen av dem är svårt sjuka, utan har milda symptom, med till exempel feber.

– Om de hade varit svårt sjuka hade de förstås vårdats på sjukhus, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line.

Måste testa negativt

Stena Line har täta kontakter med Smittskydd Västra Götaland.

– De kommer att sitta isolerade tills dess att de testas negativt, säger Carl Mårtensson.

Under den gångna helgen genomfördes en totalsanering för att fartyget skulle kunna komma iväg igen med ny besättning på söndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.