Foto: TT

Nyanställningarna på Nevs skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

I november förra året aviserade Nevs att man under våren tänkte anställa 70 bilbyggare. Men dessa planer skjuts nu på framtiden då fabriksbyggnationen i Kina drabbats av förseningar.

För att få en tillverkningslicens för att verka på den kinesiska marknaden krävs att monteringen görs i landet.

Tanken var att fabriken i Trollhättan löpande skulle leverera pressade plåtar och delar till bilar som ska tillverkas i en helt ny fabrik i Kina. Man räknade med att producera 10 000 bilar under 2018, och för att klara den takten skulle man nyanställa 70 personer till på fabriken i Trollhättan.

LÄS MER: Produktionsstart och nyanställningar för Nevs nästa år

Men dessa nyanställningar skjuts nu på framtiden då fabriksbygget i Kina har försenats.

– Vi har levt med förseningar i tre, fyra, fem års tid. Det påverkar oss inte nu. Vad som händer om några månader är svårt att sia om, säger IF Metalls klubbordförande Stefan Larsson.

Nevs stänger även ner måleriet och monteringen på företaget och 42 anställda omplaceras till andra arbetsuppgifter.

När SVT Nyheter Väst får tag på Nevs under söndagen säger man att det aldrig varit tal om några nyanställningar. Istället ska man ta in personal via bemanningsföretag.

– I dag dras bygget av fabriken i Kina med vissa förseningar – men hur ser det ut efter sommaren? Det är det ingen som vet. Varför hetsa upp sig över det i februari? skriver Fredrik Fryklund  Kommunikationschef NEVS i ett mejl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer