Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Jakobsson, initiativtagare till Climate AID World Forum, ser fram emot höstens nya klimatforum. Foto: SVT/TT

Nytt klimatforum planeras i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Till hösten startar ett nytt klimatforum i Göteborg, med ett flertal klimattalare, där man vill sätta fokus på hur man konkret ska nå miljömålen som man kom fram till vid Parisavtalet för sex år sedan.

– Det handlar om att få alla att engagera sig att nå 1,5 gradersmålet, säger Lars Jakobsson, initiativtagare.

Hör Lars Jakobsson berätta om intresset för klimatforumet i klippet.

Flera internationella talare kommer att delta i forumet. Talare som bland annat Prins Albert II av Monaco, Erik Solheim tidigare chef för FN:s miljöprogram (UNEP), marinbiologen och oceanografen Dr Sylvia Earle, John Kerrys klimatrådgivare Terry Tamminen och många andra.

– Intresset är enormt. Vi får hit folk som är bra på problemlösningar. Det mesta av föreläsningar kommer att ske digitalt, men vi kommer även att ha en fysiskt träff och prisutdelning på Operan, när det blir dags, säger Lars Jakobsson, initiativtagare.

Klimatforumets första event kommer att hållas 8–9 september 2021 och det är planerat att bli fler event även i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Väst
Mer Nyheter