Nytt resecentrum ska underlätta trafiken i Göteborg

Publicerad

På måndagen öppnades det nya resecentret vid Åkareplatsen i centrala Göteborg. Tanken är att resecentret ska underlätta trafiken i staden, som kommer att vara hårt belastad de närmaste åren.

På måndagsmorgonen slog man upp portarna till det nya resecentret vid Åkareplatsen. Arbetet med resecentret har bland annat inneburit att man valt att riva det parkeringshus som tidigare var placerat bakom Posthotellet.

– Med tanke på allt som byggs här i Göteborg just nu så behöver vi nya lösningar för att kunna få fram kollektivtrafiken, säger Helena Lans, koordinator på Trafikkontoret.

Västlänken

Bara tillfälligt

Resecentret vid Åkareplatsen är tillfälligt och kommer i första hand att finnas till under bygget av Västlänken. Tanken är att det ska bidra till att underlätta trafiken i Västsverige. Enligt Helena Lans är det inte minst viktigt eftersom trafiken i Västsverige kommer att vara hårt belastad de närmaste åren i samband med bygget av Västlänken och flera andra större byggplaner. Hon tror också att det nya resecentret kommer att påverka biltrafiken positivt.

– Jag tror att det kommer att bli bättre därför att det kommer inte bli lika många stopp vid Nils Ericson-terminalen eftersom en hel del linjer kommer att vända redan här, säger hon.

”Ska vara lätt att hitta”

Resecentret har placerats vid Åkareplatsen eftersom det ligger centralt, men samtidigt inte i direkt anslutning till Centralstationen.

– Det ska vara lätt att ta sig, och det ska vara lätt att hitta. Därför tycker vi att det här är en ideal plats, säger Helena Lans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västlänken

Mer i ämnet