Två personer skadades i en olycka på E45 strax utanför Vänersborg på torsdagen. Foto: Erik Zienau

Man i 20-årsåldern död efter allvarlig olycka på E45 utanför Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har avlidit och ytterligare en man i samma ålder är svårt skadad efter en olycka på E45 strax utanför Vänersborg.

– Vi vet inte exakt hur olyckan skedde men bilen är väldigt skadad, säger Simon Willner, vakthavande befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Det var strax innan klockan 15 på torsdagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades om olyckan på E45. En bil ska ha kört i diket och ytterligare en bil ska ha kört in i den första bilen.

– Två personer skadades och är avförda med ambulans, vi tror att de färdades i samma bil, säger Simon Willner, vakthavande befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Strax före klockan 19 meddelade NU-sjukvården att den ene av männen har avlidit av sina skador. Den andre mannen vårdas för allvarliga skador.

Vägen stängdes av i båda riktningar under räddningsarbetet och långa köer uppstod. Men vid 16.30 rullar trafiken i båda riktningarna förbi olycksplatsen. 

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.