Omkullfallet träd sätter stopp för spårvagnstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det stod stilla i delar av spårvagnstrafiken i Göteborg under tisdagseftermiddagen. Ett träd hade ramlat över spåret i Västra Frölunda.

– Personal har precis kommit fram till platsen för att såga itu trädet och få bort det från spåret, sade Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik, vid 20-tiden.

Vid 20-tiden på tisdagskvällen föll ett träd över spåret vid Lantmilsgatan i Västra Frölunda. Det stoppar just nu trafiken på linjerna 1 och 7 mellan Axel Dahlströms torg och Opaltorget, och linje 8 mellan Marklandsgatan och Frölunda torg, samt linje 2 mellan Linnéplatsen och Axel Dahlströms torg.

Blåsten låg bakom

– Jag antar att det är blåsten som är en bidragande faktor till att trädet fallit över spåret. Vi har ingen prognos ännu för när det här ska vara åtgärdat, men vi hoppas att stoppet inte ska bli långvarigt, sade Christian Blomquist till SVT Nyheter, vid 20-tiden.

Rullar igen

Efter 40 minuter kunde vagnarna rulla på igen.

– Trafiken har varit igång igen sedan timme tillbaka. Det blev en del följdförseningar, men nu rullar det på, sade Christian Blomquist, vid 21.30-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.