Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Alva Karlsson på plats i Ulricehamn Foto: SVT

Två män hittade döda i lägenhet i Ulricehamn – misstänks ha mördats

Uppdaterad
Publicerad

Två män har hittats döda i en lägenhet i Ulricehamn under onsdagsnatten. En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för mord, medan den flicka under 18 år som också suttit anhållen nu har släppts.

Larmet kom strax efter klockan ett under natten mot onsdagen. När polis och ambulans kom till platsen anträffades två avlidna män i en lägenhet.

Männen är ännu inte helt identifierade. Det är ännu oklart vad som ligger bakom händelsen.

Misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn

– Vi var tidigt på plats och kunde gripa gärningspersonerna. Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet, säger Malin Kannius, utredningsledare, lokalpolisområde Borås.

Två gripna

Två personer, en man i 20-årsåldern under en flicka under 18 år, som befann sig i lägenheten greps misstänkta för mord. De båda anhölls senare av åklagare men på onsdagkvällen släpptes flickan efter förhör, rapporterar P4 Sjuhärad.

Förhör har genomförts under onsdagseftermiddagen.

– I nuläget kan jag inte säga någonting närmare om omständigheterna. Utredningen är inledningsvis i ett känsligt läge och personer behöver förhöras utan att information dessförinnan gått ut i media, säger kammaråklagare Martin Svensson som leder förundersökningen.

Polisen utesluter inte att det kan bli fler gripanden.

Plats avspärrad

Enligt medieuppgifter ska ska flera personer försökt ta sig in i lägenheten. Två personer ska då ha utsatts för knivvåld och till följd av det avlidit, skriver Göteborgs-Posten.

Vid 14:30-tiden på onsdagseftermiddagen hävdes polisens avspärrningar. Polisen skriver att de genomför dörrknackning i området.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn

Mer i ämnet