Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Starta klippet för att se drönarbilderna från nya Hisingsbron – ett miljardprojekt som Trafikkontorets projektchef Mikael Nummedal konstaterar har stött på en del problem under tiden. Foto: Tomas Singer / Lars Wiklund / SVT

Nu öppnas nya Hisingsbron – Trafikkontoret önskar invigning utan folksamling

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen öppnar nya Hisingsbron i Göteborg för trafik för första gången. Bilar, cyklar och några busslinjer kan då börja använda den nya bron. Men på grund av pågående pandemi så säger man inget klockslag när bron öppnar.

– Vi uppmanar inte folk att komma hit på invigning, säger Mikael Nummedal, projektchef för Hisingsbron på Trafikkontoret i Göteborg stad.

Under söndagseftermiddagen någon gång öppnar Göta älvbrons ersättare Hisingsbron för första gången. Den totala kostnanden för bygget är 3,5 miljarder kronor i 2009 års penningvärde.

På det stora hela är Trafikkontoret nöjd med hur arbetet fallit ut. Både budget och tidsplan har hållits. Men det blir ingen storstilad invigning på grund av pandemin.

– Vi uppmanar inte folk att komma hit på invigningen. Därför säger vi bara att vi kommer öppna bron någon gång under dagen, säger Mikael Nummedal, projektchef för Hisingsbron.

Allt klart i augusti

På söndagen öppnar bron för bilar, cyklister och några busslinjer. Spårvagnstrafiken kommer släppas på senare.

– Bron kommer vara färdig att ta all trafik, inklusive spårvagnstrafik i mitten av augusti i sommar, säger Mikael Nummedal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet