Foto: Göteborgsoperan

Göteborgsoperan stänger ner all publik verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsoperan har beslutat att stänga ner all publik verksamhet i två veckors tid med omedelbar verkan, för att förhindra spridningen av coronaviruset. Beskedet kom strax före klockan 17 på torsdagen.

Efter nya direktiv från Västra Götalandsregionen kom beslutet om att Göteborgsoperan ändrar sig – och i stället stänger ner all verksamhet.

Operan hade tidigare på torsdagen gått ut med att man skulle begränsa antalet personer i lokalerna så att de inte skulle vara fler än 500 personer under de kommande föreställningarna, men det backar man nu ifrån.

Coronaviruset i Västsverige

– Saker och ting kan förändras snabbt och eftersom den här typen av offentliga tillställningar innebär ökad risk för smittspridning, har vi full förståelse för att vi behöver ta utökat ansvar i rådande läge. Nu arbetar vi hårt för att kontakta all berörd publik och hoppas på tålamod och förståelse, säger Christina Björklund, vd för Göteborgsoperan, i ett pressmeddelande.

Det nya direktivet innebär att samtliga föreställningar och guidade turer till och med 25 mars ställs in, och gäller för Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet