Ordningsvakt attackerad med kniv – man gripen i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Efter en butiksstöld i centrala Göteborg ska flera ordningsvakter jagat ikapp en flyende man som var beväpnad med kniv. Under tumultet ska mannen ha gjort ett utfall mot en ordningsvakt som blivit träffad av kniven i ryggen.

Vid 14.40 larmades polisen till Östra Hamngatan i centrala Göteborg då ett flertal ordningsvakter jagade en man som misstänks ha stulit i en butik.

– Den här mannen halkade flera gånger under flykten och ordningsvakterna hinner ikapp och övermannar honom. I samband med detta gör han ett utfall med en kniv och en av ordningsvakterna ska då ha blivit träffad i ryggen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till SVT Nyheter Väst.

Mannen kunde gripas på plats och kniven är beslagtagen.

Ordningsvaktens skyddsväst ska ha räddat honom från skador i ryggen.

– Men om man hugger någon medvetet med kniv i ryggen bör man vara medveten om att det kan gå illa. Ärendet är därför rubricerat som försök till mord, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.