Osäker framtid för ridskola i Karlsborg

Uppdaterad
Publicerad

Mölltorps Ridsällskap hoppas på en nysatsning för sitt stall, där 100 aktiva medlemmar rider regelbundet.

Stallet är från 70-talet och är i akut behov av renovering, annars riskerar stallet att läggas ned helt och hållet. Mölltorps Ridsällskap har fått dispens för sitt nedgångna stall, som byggdes på 1970-talet. Det regnar in och ventilationen är under all kritik och föreningen har fram till 2017 på sig att ordna en renovering.

– Nu har vi kommit till en gräns då antingen får vi bygga nytt eller stänga anläggningen, säger Föreningens ordförande Maria Stohlbin till SVT Nyheter Väst.

Karlsborgs kommun har ett ansvar

– Minst åtta miljoner behövs för renoveringen och om föreningen får ihop mellan 60 och 70 procent av totalsumman till det nya stallet, finns det goda förutsättningar för Karlsborgs kommun att skjuta till resten, säger Johan Tranquist, kultur- och fritidschef i Karlsborgs kommun. Karlsborgs kommun har ju ett ansvar för byggnaderna som tillhör kommunen.

Mölltorps Ridsällskap söker nu bidrag från exempelvis Idrottslyftet, Allmänna Arvsfonden och stödet Attraktiv Landsbygd.

– Kommunen och ridskolans historik har inte varit rolig och vi har mestadels försökt stå på egna ben, men nu så känns allt för första gången på länge mycket positivt. Vi på ridskolan känner att vi betyder något för kommunen, säger Föreningens ordförande Maria Stohlbin till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.