Hör varför bröllopskoordinatorn Louise Wemme tror på bröllopsboom 2022. Foto: SVT/TT

Koordinatorn: ”2022 kommer bli en bröllopsboom”

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att man kan ha 50 gäster i kyrkan i sommar, men hur blir det med festen efteråt? Just nu funderar många brudpar på hur man ska få till sitt drömbröllop under pandemin.

– Jag tror att det blir en boom 2022, säger bröllopskoordinatorn Louise Wemme.

Från och med 1:a juni väntas nya deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar börja gälla. Dit räknas till exempel dop, begravningar och vigslar.

Louise Wemme berättar att många brudpar som länge planerat sina bröllop är ledsna och uppgivna, samtidigt som de förstår.

Coronapandemin

– Det är tufft att vara brudpar just nu, säger Louise Wemme som arbetar som bröllopskoordinator på västkusten.

”Det förändras dagligen”

En rundringning som SVT Nyheter Väst gjort visar att flera vigslar i Västsverige ställts in eller flyttats även i år.

I Sotenäs församling hade man under april till september 2021 28 stycken inbokade viglar. 18 av dem har ombokats eller flyttats. Men efter beskedet om att restriktionerna lättar 1:a juni har nu flera brudpar bokat vigslar igen.

-  Det förändras dagligen, säger Malin Hammarström, kyrkoherde i Sotenäs församling.

”Folk hittar sätt att gifta sig i detta”

2020 var det lägst antal giftermål i Sverige på 20 år. Nästan 11 000 färre par gifte sig under pandemiåret 2020 jämfört med året innan, enligt statistik från Statistiska centralbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet