Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur översvämningarna ställde till det i Uddevalla. Foto: R Betzehag/Rescue Photo

Ovädret orsakade översvämningar och trafikproblem

Uppdaterad
Publicerad

Ett oväder med kraftigt regn och blixtnedslag ställde till det i Västsverige under måndagen. Enligt SOS Alarm var man vid 18-tiden nedringda på grund av en rad olika väderrelaterade händelser.

Det handlar om träd som fallit över vägar, bland annat över väg 47 i närheten av Tråvads kyrka utanför Vara. Det kommer också larm om översvämmade vägar, exempelvis väg 180 i centrala Alingsås.

– Vi har en stor mängd samtal just nu, ja. Det handlar i stort sett om hela regionen, sa Martin Olofsson, larmoperatör på SOS Alarm, vid 18-tiden.

Många mindre händelser

I Storgöteborg har vädret också ställt till problem.

– Det pågår just nu också flera mindre bränder, både i terräng och i något fall i en villa. Det är dock oklart om det har med blixtnedslag att göra, säger Daniel Svensmark, larm och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten har haft tillbud med åsknedslag och terrängbrand, vatten i fastighet och ganska många automatlarm som utlösts pga åska. Bland annat har Hemköp i Frölunda fått stänga då det regnat in.

– Det har kommit väldigt mycket vatten, men vi har inte kunnat prioritera de larmen. Egentligen är det inget som sticker ut utan det är bara väldigt många mindre händelser, säger Daniel Svensmark, larm och ledningsoperatör Räddningstjänsten Storgöteborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.