Översvämning under viadukten vid Radiomotet. Foto: Linus Callheim

Översvämningar i Göteborg stoppade trafiken

Uppdaterad
Publicerad
En viadukt i Frölunda var under onsdagen översvämmad och stoppade trafiken. Västtrafiks bussar tvingades att åka andra vägar.

Ett kraftig regnoväder kom in över Göteborg på onsdagseftermiddagen och orsakade problem i trafiken.

– Det kom en åskskur som lämnade av en del vatten. Det är mycket vatten under viadukten vid Radiomotet på Dag Hammarskjöldsleden, sade Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg på eftermiddagen.

Räddningstjänsten och polisen var på plats vid viadukten och vägen var avstängd vid Radiomotet. Nu har allt vatten runnit undan och vägen är tillgänglig igen.

– Inga personskador har uppstått. Räddningstjänsten i Frölunda försöker att få igång dagvattensystemet och få bort vattnet. Polisen hjälper till med trafiken, sade Lotta Molander.

Larm om översvämning kom in till räddningstjänsten från flera platser i västra Göteborg. Från Frölundaborg förbi Marklandsgatan till Frölunda torg och dessutom larm från två olika villor i Hovåsområdet som hade översvämmats. Västtrafiks bussar tvingades att ta alternativa vägar genom staden, men bussarna går nu som vanligt.

– Rosa, lila och blå express stannar inte vid hållplatserna vid Radiomotet på grund av översämningar. Vi har inga prognoser på när det kan ändras, sade Lotta Molander när vattnet ännu låg kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer