Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se drönarbilderna över trafikkaoset Foto: Tomas SingerVisa alla (5)
Visa alla (5)

Översvämningar i Kållered efter skyfall

Uppdaterad
Publicerad

Flera platser i Kållered i Mölndal svämmade över under tisdagskvällen.
– Ett tiotal larm har kommit in, säger Johan Karlsson på räddningstjänsten.
Under onsdagsmorgonen var E6 avspärrad i båda riktningar på grund av vattenmassorna.

Räddningstjänsten larmades vid 19-tiden till Kållered i Mölndals kommun på grund av översvämningar. Enligt räddningstjänsten har det varit flera händelser i området under kvällen.

– Det har ju varit några stycken, dels hemma hos privatpersoner och på en parkering med några bilar som hamnat i vatten, säger Johan Karlsson som är larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Ikeas parkering översvämmad

Parkeringen utanför Ikea och flera bostadshus är drabbade efter skyfallet.

– Ett tiotal larm har kommit in under kvällen. Hälften har handlat om bilar och hälften om privatpersoners källare, säger Johan Karlsson

Under onsdagsmorgonen var E6 mellan Kållered och Torrekullamotet avstängd i båda riktningar på grund av vattenmassorna. Trafiken har fått ledas om via gamla riksvägen, väg 513. Vid halv tio-tiden uppgav Trafikverket att ett körfält i södergående riktning har öppnats. Senare öppnade ännu ett körfält i södergående riktning, samt ett i norrgående riktning.

Kan öppna helt på eftermiddagen

Enligt Trafikverkets pressjour är riktlinjen att vägen kommer att kunna öppna helt igen vid 18-tiden på onsdagen.

– Det är en försiktig prognos, men det ska komma mer regn, så allt är beroende av hur mycket regn som kommer, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Många dagvattenbrunnar är fyllda efter det kraftiga regnet, vilket gör att arbetet tar längre tid.

– Allt beror på hur snabbt vattnet hinner rinna undan. Avrinningen måste ske i hela området, säger Josefine Gröndahl, vid Trafikverket.

Påverkar tågtrafiken

Även tågtrafiken drabbas av inställda tåg och förseningar på grund av skyfallet. Bland annat visar bilder hur Kållered station är fylld av vatten. Inte heller här finns någon säker prognos för när problemen ska vara åtgärdade.

– Men det är fortsatt stopp i norrgående riktning. Vi måste vänta på att vattnet ska rinna undan, sedan måste vägen besiktigas så den inte har skadats, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Vad gäller pendelstationen i Kållered hänvisar Trafikverket till de olika tågbolagen. Då en gångtunnel är helt översvämmad väntas problemen fortsätta i flera timmar.

Pendelstationen i Kållered är helt överfylld av vatten. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer