Översvämningar på Ekeleden i Kållered utanför Göteborg. Foto: Adam Ihse/TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Stora regnmängder över västkusten på onsdagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Efter tisdagens skyfall och översvämningar blev det återigen en regnig kväll längs västkusten.
– Det är resterna från den tropiska orkanen Dorian som kommer in nu, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Onsdagskvällens regn orsakade ännu mer problem på de redan översvämmade vägarna vid Kållered. Initialt planerade Trafikverket att stänga av E6, som varit delvis öppen under onsdagen, i norrgående riktning men under natten har man istället börjat öppna upp vägen.

– Nu är samtliga körfält i södergående riktning öppna, och två i norrgående riktning – det är alltså bara ett körfält stängt norrut, säger Thomas Magnusson, trafikledare vid Trafikverket, strax innan 05.30.

ande bara ett körfält öppet, men vi undersöker om vi kan öppna upp där med, säger Thomas Magnusson, trafikledare vid Trafikverket.

Under dagen och fram på eftermiddagen gick tågen som kör via Kållered med reducerad trafik och vissa avgångar var ersatta med buss, detta var på grund av att människor korsade spåren i Kållered då en gångtunnel var helt översvämmad. Men under kvällen hade man fått bort vatten i gångtunnel så då kunde tågen köra som vanligt igen.

Stora regnmängder

Regnet som drog in under onsdagseftermiddagen har hållit i sig under kvällen. Lokalt kan det komma uppemot 20-25 millimeter regn i Halland och längs övriga västkusten väntas 10-15 millimeter regn.

SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Detta innebär att det återigen är risk för översvämningar.

– Det är inte bra om det kommer mer regn om det inte hunnit rinna undan ordentligt, säger Nils Holmqvist.

Senare under veckan ser det lite bättre ut, men det kan komma några skurar och under söndagen kan det komma ett mer ihållande regn, uppger Nils Holmqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer