Foto: SVT

Övervakningskameror ska stoppa lekplatssabotaget

Uppdaterad
Publicerad

Skadegörelsen har pågått länge nog. Nu vill Trollhättans stad kameraövervaka de populära lekplatserna, skriver TTELA.

Nu ansöker Trollhättan stad om att få sätta upp övervakningskameror vid bland annat Skrotnisses lekplats och Macken-lekplatsen, det skriver TTELA. De båda populära temalekplatserna har ända sedan de invigdes utsatts för skadegörelse. Något som dessutom varit kostsamt eftersom alla delar i parkerna är specialbyggda.

LÄS MER: Skrotnisseparken vandaliserad

– Det har inte varit så omfattande skadegörelse, det är mer att det är specialtillverkad lekplatsutrustning som försvunnit och förstörts och som är svår och dyr att ersätta, säger Johan Bogfors, säkerhetssamordnare i Trollhättans stad till TTELA.

Vill övervaka cykelställ

Kommunen ansöker även om att få installera kameror vid två av sina parkeringsplatser vid Resecentrum. Jämfört med andra kommuner i länet är Trollhättan överrepresenterade när det kommer till cykelstölder.

LÄS OCKSÅ: Macken blir lekplats

– Men det är inte fler cykelstölder, bilstölder, bilinbrott och rån på de här platserna än i övriga centrum. Det handlar om att det ska kännas tryggt och säkert att pendla med tåg och buss. Man ska våga gå från tåget till bilen sent på kvällen och våga lämna bilen och cykeln en längre tid, säger Johan Bogfors till TTELA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.