2 ägg
5 dl mjölk
2 dl mjöl
1 msk vetekli
2 dl falukorv
skivade körsbärstomater
Knäck äggen i en bunke. Lägg i mjölet. Häll i hälften av mjölken i bunken. Blanda till en klimpfri smet.
Lägg i vetekli. Häll i resten av mjölken. Blanda.
Skär korven i små bitar. Häll smeten i stekpannan och strö över korven. Vänd, stek, klar!
Servera med skivade körsbärstomater.
Blåbärs- & saffranspannkakor
Rinnebäcksskolan 5d, Kävlinge
1 dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
30-50 gram margarin eller smör
saffran
blåbär
crème fraiche
Blanda lite saffran och blåbär i smeten. När pannkakan är färdiggräddad i stekpannan ? bred på lite crème fraiche och häll på vara blåbär samt en klick hallon i mitten.
Smaklig fika!
Rivös vinterpannkakor med lyxig lingonsås
Rivö särskola 4-6, Kungsladugårdsskolan, Göteborg
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
2 krm salt
4 dl mjölk
2 ägg
3 dl rårivna rotfrukter: kålrot, morot, rotselleri och palsternacka
2 krm basilika
4 krm dragon
1 krm svartpeppar
2-3 msk smält margarin
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken. Vispa smeten slät. Tillsätt äggen, vispa till en jämn smet.
Skala, skölj och riv rotfrukterna. Mät upp de rivna rotfrukterna i ett ½-litersmått. Blanda i rotfrukter, basilika, dragon och svartpeppar i pannkakssmeten.
Smält margarinet i en stekpanna, häll fettet i pannkakssmeten. Grädda tunna pannkakor och lägg upp på ett fat. Servera med lyxig lingonsås.
Till servering:
1 dl crème fraiche
2 msk lingonsylt
1 msk pressad citron
Blandas i en skål.