Pappa på Sjumilaskolan: ”Kanske händer det mina barn”

Uppdaterad
Publicerad

Josef Nachbat är pappa till en elev på Sjumilaskolan och han reagerade starkt när beskedet kom att en pojke nu avlidit efter ett fall från ett berg på skolgården. Han anser att platsen borde säkrats upp både före och efter olyckan.

– Det gör ont i hjärtat, säger Josef Nachbat.

Se pappa Josef Nachbat i klippet ovan och hör hans starka känslor om berget på skolgården – även Johanna Petterssons bemötande.

På Sjumilaskolan i Biskopsgården i Göteborg lekte barn som vanligt runt platsen där den tragiska olyckan skedde den 2 mars. Flera av dem samlades också lugnt framför bilden på en leende lågstadiepojke och en krans av blommor.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

– Det här är en helt fruktansvärd händelse, det är oerhört tragiskt, säger utbildningschef på Hisingen Johanna Pettersson.

Ett foto lutat mot olycksberget

Bilden står lutad mot just det berg där pojken fick skador som nu lett till att han avlidit. Berget ligger mitt på skolgården, en plats som alla passerar.

– Kanske händer det mina barn, eller någon annans barn?, säger Josef Nachbat.

Kommenterar inte säkerhetsarbete

Föräldern Josef Nachbat tar oss i armen och vill att vi ska följa med till platsen där pojken föll. Han menar att många föräldrar nu är arga och besvikna, att de inte kan förstå varför inget gjorts åt bergsknallen förut.

– När det kommer till säkerheten så måste jag få återkomma, det arbetet måste få ha sin gång, säger utbildningschef Johanna Pettersson.

Arbetsmiljöverket har fått in en anmälan om händelsen och skriver till SVT Väst att de efter dödsbeskedet kommer att titta på ärendet igen och ta kontakt med polis för att se om någon tillsyn ska göras.

Blommor och ljus ligger vid olycksplatsen på Sjumilaskolan, där en pojke föll från ett berg och senare avled. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

Mer i ämnet