Pojken sörjs på Sjumilaskolan med bland annat tända ljus, brev och teckningar. Foto: Sofia Netskar/SVT

Pojke föll från berg på skolgården – dog av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

Den pojke som fick livshotande skador efter en fallolycka på Sjumilaskolans skolgård har nu avlidit, det bekräftar Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Vi kan bekräfta att han har avlidit. Vi har ingen ytterligare information, säger Ingrid Fredriksson på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressavdelning.

Olyckan inträffade förra veckan, onsdagen den 2 mars på Sjumilaskolan i Biskopsgården, Göteborg. Enligt incidentrapporten föll pojken, en lågstadieelev, från en bergsknalle på skolgården i samband med lek under lunchrasten.

I rapporten som skickats till Skolinspektionen beskrivs hur pojken klättrade upp på berget, tappade fotfästet och föll. Skolpersonal ska snabbt, enligt skolans egen rapport, ha varit framme vid pojken. Han var då vid medvetande och togs till skolsköterskan.

Krisstöd på skolan

Pojkens tillstånd ska ha försämrats och ambulans larmades – sjukhuset beskrev senare skadorna som livshotande. På tisdagen 8 mars kom besked från Sahlgrenska och grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad att pojken avlidit.

Skolan har startat en utredning av dödsolyckan.

– Fullt fokus nu är att stödja familjen, elever och medarbetare på skolan, säger Marie Åhman, kommunikationschef på grundskoleförvaltningen.

Fler staket på berget

Grundskoleförvaltningen skriver i sin rapport att lokalförvaltningen eventuellt behöver se över berget och utöka med flera staket – för att förhindra att skolbarn kan klättra upp.

— Våra tankar går i första hand till elevens familj och vänner. Att ett barn avlider är alltid tragiskt. Att det sker genom en olycka på skolgården, under skoltid är fruktansvärt, för familjen och alla inblandade, säger grundskoledirektör Bengt Randén i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.